INFRASTRUCTURA

Comuna Orașu Nou este traversată de 2 căi de acces rutiere importante - DN 19 - care face - legătura între Satu Mare și Sighetu Marmației prin Negrești Oaș și DJ 109 care asigură legătura cu orașul Seini. Abele căi rutiere fac legătura cu Drumul European 58/DN1C și cu municipiile Satu Mare și Baia Mare. DJ 109 se află ăntr-o stare proastă.

De asemenea comuna beneficiază de acces direct la infrastructura de cale ferată, prin gara Orașu Nou. Zilnic 5 trenuri personale asigură transportul de persoane pe calea ferată pe relația Satu Mare - Orașu Nou.
Iluminatul public este prezent în toate satele, lungimea totală a rețelei de electricitate fiind de 80 km. În prezent există un proiect în derulare de reabilitare a iluminatului public pe intreg teritoriul comunei.
 
Rețeaua stradală:
șosea asfaltată - 10 km
drumuri pietruite - 70 km
drumuri de pământ - 4 km
 
Pe teritoriul comunei există o rețela de distribuție a apei potabile în localitățile Orașu Nou, Prilog, Remetea, celelalte localități: Prilog Vii, Orașu Nou Vii nu beneficiaza de apă potabila distribuită în comun, alimentarea făcându-se prin intermediul fântânilor și puțurilor.

Lipsa rețelei de canalizare, lipsa retelei de gaz pe întreg teritoriul comunei, starea proastă a drumurilor comunale, starea proastă a unor poduri si punti peste rîurile și văile din comună, starea proasta si insuficienta drumurilor de hotar și a celor forestiere, fundația slaba a drumului județean - acestea sunt principalele probleme legate de infrastructura comunei Orașu Nou.

Accesul la rețelele de televiziune prin cablu, telefonie fixă, mobilă și Internet este facil. La nivelul anului 2005 existau un număr de aproximativ 300 abonamente la telefonia fixă și 1200 de abonamente tv.